Caffee Borbone

Cialde

Oni koji vole cialde, vole i poštuju životnu sredinu i žele da piju kvalitetnu kafu pripremljenu za nekoliko trenutaka. Evo naših 5 razloga da kupite aparat za espresso kafu sa sistemom na cialde.

Vremena se menjaju, ali navike ostaju. Ispijanje dobre kafe u različito doba dana je zadovoljstvo koga se teško može odreći. Bilo da se radi o jutarnjoj šoljici za doručak ili šoljici za kancelarijski odmor, ritual kafe je svetinja. Tradicija koja se postepeno inovira, odgovarajući na nove potrebe potrošača koji sve više žive “u žurbi”, ali i dalje žele da ispijaju kvalitetnu kafu, dobru i kremastu. Zbog toga danas mnogi žele da koriste espresso kafu u cialdi, koja danas predstavljaja najprirodniji, najukusniji, najpraktičniji i ujedno ekološki način pripreme dobre kafe.

Ako još uvek niste odlučili da kupite aparat za kafu u mahunama, u ovom članku ćemo istražiti 5 razloga za njegov izbor, posebno ako želite da minimizirate svoj uticaj na prirodu.

1. Espresso kafa u cialdi je kremasta i visokog kvaliteta

Često kažemo da su cialde „dobre kao kafa“, ali da li je to zaista tako? Odgovor je definitivno da! Njihov kvalitet i ukus su još bolji, a to dokazuje i način kuvanja kafe koji karakteriše aparate sa sistemom na cialde. Cialda nije ništa više od jedne porcije mešavine kafe, već mlevene, presovane i zatvorene između dva sloja filter papira. Kada se mašina zagreje, ključala voda prolazi kroz filter i za nekoliko trenutaka daje kremastu kafu, sa tehnikom pripreme sličnoj onoj koju koriste profesionalne mašine za espreso kafu.
Parametri kao što su postizanje prave temperature i ispravan pritisak na cialdu u mašini, čine espresso kafu u cialdi prirodnim i savršenim napitkom za uživanje.

2. Cialda: ne samo da se može reciklirati, već i razgraditi.

Oni koji vole životnu sredinu i poštuju je, biraju kafu u cialdama.

Cialde ne zagađuje i njen uticaj na životnu sredinu je nula, napravljen je isključivo od dve komponente: pirinčanog papira i kafe. Njen sastav ne uključuje prisustvo plastike, aluminijuma ili bilo kog materijala koji bi mogao da zagadi prirodu.
Kada se jednom upotrebi za pripremu kafe, mahuna se smatra organskim otpadom. Prema tome, mahuna nije samo reciklažna, već i biorazgradiva i kompostabilna. Biorazgradiva je jer se sastoji iskljucivo od organskih materijala; kompostabilna jer njegovo prisustvo u prirodi može predstavljati dodatni resurs: talog kafe postaje idealan element za ishranu i prirodno đubrenje zemljišta.
Ovi aspekti razlikuju cialdu od kapsule koja se samo u nekim slučajevima može reciklirati. Ali ova operacija je često prilično složena jer kapsulu treba otvoriti, odložiti kafu i odvojiti omotač, u odgovarajuće kolekcije, u zavisnosti od materijala koji je čine.

3. Cialda ne proizvodi otpad

Evo još jedne važne tačke u prilog održivosti mahune koju visoko cene oni koji žele da smanje njen uticaj na životnu sredinu. Mahuna ne proizvodi ostatke koji nisu potpuno biorazgradivi, ili koji se mogu odložiti u životnu sredinu bez izazivanja štete. Pored toga, sa mahunom nema rizika od „protraćenja“ kafe koja se pažljivo deli u jednoj porciji. Svaka mahuna sadrži 7 grama kafe, što je tačna količina za savršenu šoljicu espressa. Zahvaljujući ovom sistemu, izbegava se rasipanje, dok kod klasične moke količinu kafe koja se zaista konzumira nikada nije lako proceniti.

4. Papirna cialda je brza i praktična za upotrebu

Vreme za kafu je svetinja i teško ga se odreći, ali nemate uvek vremena da je mirno pripremite. Uz mašine za kafu, pravljenje kafe postaje jedna od najjednostavnijih i najbržih aktivnosti: samo ubacite cialdu i pokrenite mašinu. Posle nekoliko trenutaka moguće je popiti dobar i kremasti espresso! Zbog toga se sve više ljudi prepušta da ih papirna cialda osvoji, da bi konačno imali priliku da ispijaju kvalitetnu kafu poput one iz šanka, kako kod kuće, tako i u kancelariji.

5. Cialda je svestrana i univerzalna

Ne samo kafu. Sa mašinama sa sistemom na cialde zadovolji se svačiji ukus zahvaljujući raznovrsnosti pića koja se mogu pripremiti: čajevi, biljni čajevi, infuzije, ječam i još mnogo toga. Štaviše, sve kapsule identifikovane sa ESE brendom su univerzalne i mogu se koristiti na svim modelima aparata za kafu.

To znači da, nakon što kupite aparat za kafu na cialde, kao što je naš Frog ili naš Didi Borbone, možete odabrati cialde proizvođača / brenda koji preferirate.